top of page

ROJM Job Club

"ROJM Job Club: Samen bouwen aan toekomstige leiders en versterken van gemeenschappen."

De "ROJM Job Club" biedt niet alleen praktische ondersteuning aan werkloze jongeren op weg naar de arbeidsmarkt, maar het programma biedt ook aanzienlijke pedagogische voordelen. Door middel van begeleiding bij het opstellen van cv's, sollicitatietraining en hulp bij communicatievaardigheden, krijgen jongeren waardevolle pedagogische ervaringen die hen helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Deze educatieve aspecten vergroten niet alleen hun kansen op werk, maar dienen ook als bouwstenen voor een levenslang leerproces.

Daarnaast draagt de ROJM Job Club bij aan sociaal-economische voordelen voor de lokale gemeenschap. Door jongeren actief te betrekken bij de arbeidsmarkt en hen de nodige vaardigheden bij te brengen, vermindert de club werkloosheid onder deze leeftijdsgroep. Dit heeft op zijn beurt een positieve impact op de lokale economie door het vergroten van de beroepsbevolking en het stimuleren van economische groei.

Wanneer jongeren met succes worden geïntegreerd in de arbeidsmarkt, ontstaat er een gezonde cyclus van economische bijdrage en maatschappelijke betrokkenheid. Deze jongeren kunnen niet alleen zelfstandiger worden, maar ook positieve rolmodellen worden in hun gemeenschap. Hierdoor wordt niet alleen het individu versterkt, maar wordt ook de algehele sociale cohesie en economische welvaart in de lokale gemeenschap bevorderd.

Werkenden kunnen te allen tijde bij de ROJM Job Club terecht met vragen over loon, sociale wetgeving en racisme op de werkvloer. Werkgevers worden ook aangemoedigd om contact op te nemen voor informatie en hulp bij het in dienst nemen van jongeren die door de ROJM Job Club worden ondersteund.

Als eerstelijnsorganisatie kan de ROJM Job Club mensen vaak doorverwijzen voor verschillende vragen. In samenwerking met de VDAB biedt de club sollicitatietraining aan werkzoekenden.

Openingsuren​

Maandag

9u - 16u

Dinsdag

9u - 16u

​Woensdag

9u - 12u​

13u - 20u

Donderdag

9u - 16u

Vrijdag

9u - 12u 

17.30u - 1u

weekend gesloten

 

Het typen op Laptop
logo_rojm_zwart_vogel_mt_tekst__1_-removebg-preview.png
zwthumbnail_image__1_-removebg-preview.png
MECHELEN_partnerlogo_R_2PMS.jpg
Vlaanderen.png
Kopie van Logo EU .jpg

Partners

bottom of page