top of page

Reconnect

Bouwen aan Kansen en Samen leven

ROJM speelt een cruciale rol in het ondersteunen van jongeren bij hun actieve deelname aan de samenleving. Deze betrokkenheid heeft aanzienlijke pedagogische en sociale voordelen, niet alleen voor de jongeren zelf, maar ook voor de bredere gemeenschap:

 1. Breder Vrijetijdsaanbod: Onze organisatie biedt jongeren een uitgebreid scala aan vrijetijdsactiviteiten en kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Dit draagt bij aan hun sociale vaardigheden en welzijn.

2. Vormingsactiviteiten: Door deel te nemen aan vormingsactiviteiten kunnen jongeren nieuwe vaardigheden verwerven en hun kennis vergroten. Dit versterkt niet alleen hun eigen groei, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van de gemeenschap.

 

3. Jobclub: ROJM's Jobclub biedt waardevolle ondersteuning aan jongeren die werk zoeken. Dit gaat verder dan alleen arbeidsbemiddeling; het omvat ook coaching en professionele ontwikkeling, wat de kans op duurzame werkgelegenheid vergroot.

Het participatieproject Reconnect is een baanbrekend initiatief dat gericht is op de re-integratie van gedetineerden uit de Gevangenis in Mechelen in de samenleving. Dit project biedt een divers aanbod van sportieve, culturele, artistieke en professionele activiteiten binnen de gevangenismuren.

  • Sportaanbod: Wekelijks worden verschillende sportactiviteiten aangeboden, variërend van sportlessen tot cardio- en muay thai-trainingen. Dit draagt bij aan de fysieke en mentale gezondheid van gedetineerden en bevordert een actieve levensstijl.

  • Cultureel en Artistiek Aanbod: Gedetineerden krijgen de kans om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen, zoals muziek maken, hiphopteksten schrijven en deel te nemen aan boekvoorstellingen. Dit draagt bij aan hun zelfexpressie en artistieke groei.

  • Uitbreiding van ROJM Jobclub en Leerwerkprogramma: ROJM breidt zijn Jobclub en Leerwerkprogramma uit naar de gevangenis, met als doel de professionele re-integratiekansen te vergroten. Dit initiatief helpt gedetineerden bij het ontwikkelen van relevante vaardigheden en het vinden van werk na hun vrijlating, wat op zijn beurt de kans op recidive vermindert.

Deze betrokkenheid bij maatschappelijke participatie, zowel binnen als buiten de gevangenis, draagt bij aan de persoonlijke groei van jongeren en gedetineerden, versterkt hun kansen op succesvolle re-integratie en heeft een positieve impact op de gemeenschap door empowerment en het verminderen van recidive.

Tai Chi in beweging
logo_rojm_zwart_vogel_mt_tekst__1_-removebg-preview.png
zwthumbnail_image__1_-removebg-preview.png
MECHELEN_partnerlogo_R_2PMS.jpg
Vlaanderen.png
Kopie van Logo EU .jpg

Partners

bottom of page