rojm op-stap  

‘Samen OP-STAP naar werk’ 
 
Met OP-STAP wilt ROJM een opstap naar werk betekenen voor bepaalde groepen, groepen die onder meer door een andere afkomst het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.
Jongvolwassenen (25-35 jaar) die al een tijd op zoek zijn naar werk, maar toch willen beginnen aan een gezin, aan een zelfstandig leven, krijgen met dit project extra ondersteuning.
 
We richten ons in het bijzonder op 3 verschillende groepen: vluchtelingen, langdurig werkloze mannen en tenslotte vrouwen met weinig ervaring en kennis van de arbeidsmarkt.
 
De eerste fase is die van intake en screening waarbij we met iedereen persoonlijk kennismaken en het project voorstellen. Iedereen kan rekenen op individuele ondersteuning om het ‘job-doelwit’ te bepalen. 
 
Daarbij wordt er gezocht om meer competenties te verwerven, een sterker sociaal netwerk te ontwikkelen en eventuele problemen onder controle te krijgen. 
 
Daarna start het traject, individueel of in groep.
 
Individueel wordt een plan opgesteld en uitgevoerd om het gestelde doel te bereiken. Ook organiseren wij groepactiviteiten en uitstappen die een interessante en leerrijke aanvulling zijn, op zoek naar werk en ook een stuk naar zichzelf in de wereld en de toekomst.
 
In groep nemen we ook deel aan infosessies of korte opleidingen. De projectmedewerker is ook jobhunter, zij of hij zoekt mee actief naar een geschikte job.
Bij sollicitaties kunnen we contact nemen met de werkgever om eventuele voordelen, maatregelen of statuten te bespreken.
Eens de persoon aan het werk is, wordt deze vanuit het project ondersteunt bij de start van het contract. De samenwerking tussen het project, de deelnemer/werkzoeker en de uiteindelijke werkgever moet positief en duurzaam zijn. Daarom onderhouden we de contacten en trachten we elke partij tevreden te stellen in de startperiode van de tewerkstelling. 
 
Contactgegevens: erik@rojm.be

Battelsteenweg 50 A 

2800 Mechelen

financiële steun ontvangen van het ESF

© 2017 door ROJM vzw.